PRODUCTEN
slee's
Kun jij niet wachten tot de eerste sneeuwvlokken vallen en de koek en zopie kramen van stal worden gehaald? Mocht het zover zijn of ga je lekker op wintersport, dan zijn sleetjes erg leuk om aan te schaffen zodat je optimaal kunt genieten van de winterpret! Ze zijn gemaakt van de beste materialen, zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende designs. Gegarandeerd plezier in de sneeuw, dus laat de winter maar komen!
Toont alle 6 resultaten

Slee + Rugleuning + Handvat | Sleeën & Accessoires | Winterspeelgoed | Gelakt Beukenhout | Neutraal/Multicolor
58%Korting
Toont alle 6 resultaten
Waar komt de slee oorspronkelijk vandaan?
De slee is misschien wel een van de oudste en het meest populaire transportmiddel die gebruikt werd om zowel mensen als goederen mee te vervoeren. De oorsprong ligt in Siberië en Lapland zo’n 9.000 jaar terug, waar de slee zowel werd gebruikt voor de handel als recreatie. Sneeuwschuivers, zoutstrooiers en winterbanden waren er toen nog niet, dus de slee was een goed alternatief om goederen mee te vervoeren, ondanks een dik pak sneeuw of slechte weersomstandigheden. Dit voertuig werd in die tijd zowel door mensen als dieren voortgetrokken zoals paarden, honden, ossen en rendieren. Vaak hadden de sleeën twee geleiders met ijzeren beschermlagen waardoor ze zelfs zwaar beladen eenvoudig voortgetrokken konden worden.
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een slee?
Online, offline er is veel keuze als het gaat om de aanschaf van sleetjes. Ze komen in allerlei varianten voorbij: van hout tot plastic, met en zonder rugsteun alles is tegenwoordig mogelijk. Het belangrijkste aspect is de veiligheid. Let er bij het kopen van een slee op dat het product beschikt over een CE keurmerk. Dit houdt in dat het product voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ten tweede is het materiaal van belang. Wil je een slee voor een lange termijn gebruiken, dan is een duurzame houten slee een goed keuze. Ze gaan lang mee en je hebt er jarenlang plezier van. Ben je meer fan van snelheid, dan zijn kunststof sleetjes en betere optie. Probeer ook te achterhalen wat de draagkracht van de slee is. Een slee kan namelijk snel kapot gaan als hij wordt gebruikt door iemand die zwaarder is dan de toegestane draagkracht.
Hoe stuur en rem je met een slee?
Vaak wordt de slee nu gebruikt voor winterpret, gezellige boswandelingen of sporten als rodelen, skeleton of bobsleeën. Allemaal leuk, maar wel handig om te weten hoe je het beste kunt sturen of remmen, mocht het nodig zijn. Ga op de slee zitten, plaats de voeten recht vooruit en hou het touw goed vast. Met het touw kan er gestuurd worden, maar mocht het te hard gaan, dan kun je altijd sturen en remmen door de voeten in de sneeuw te duwen. Hoe harder je jouw voet op de grond drukt, des de beter je de bocht kunt nemen.
Zijn de sleetjes van Muntex veilig?
De sleetjes van Muntex zijn allemaal voorzien van een CE keurmerk. Dit houdt in dat de sleetjes in de Europese Economische Ruimte (EER) in de handel is gebracht en voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Kunststof sleetjes gaan een stuk sneller en kunnen hierdoor minder veilig zijn als je niet goed uitkijkt op bijvoorbeeld de piste. Muntex biedt om deze reden duurzame sleeën aan van hout. Sommige beschikken over een drukstang, trekkoord en rugleuning. Mocht je kleine kinderen hebben, dan zijn vooral de sleetjes met rugleuning een veilige, verantwoorde keuze. Het kindje zit een stuk steviger en kan niet achterover vallen zodat je ongerust door kan stappen. Het materiaal waar de sleetjes van zijn gemaakt, beukenhout, is afgelakt zodat splinters en andere oneffenheden zijn weggewerkt om extra veiligheid te garanderen.
