Meest gestelde vragen

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Voor 23.59 uur besteld, is de volgende dag in huis! Alle pakketten worden nog dezelfde dag ingepakt en overgedragen aan de bezorgdiensten. Er zijn netjes afspraken gemaakt dat ze de pakketten binnen 24 uur dienen te bezorgen bij onze klanten. Er zijn natuurlijk uitzonderingen die we hieronder even voor je op een rijtje hebben gezet.

Waarom duurt het soms iets langer voordat ik mijn pakket ontvang?
. Woon je buiten Nederland, dan kan het iets langer duren voordat het pakket wordt bezorgd
. Heeft de bestelling op zaterdag plaatsgevonden, dan krijg je het pakket maandag in huis
. Mocht een artikel niet op voorraad zijn, dan kan de levertijd iets oplopen en zullen wij je hierover zo                               snel mogelijk over informeren
. Op officiële feestdagen bezorgen we niet dus dan kan het zijn dat het pakketje iets langer op zich laat wachten
. Tijdens drukke periodes zoals bijvoorbeeld kerst kan het zijn dat pakketten vertraging oplopen. Wij proberen dan onze bezorgtijden aan te passen en de bezorgdiensten goed te blijven monitoren
. Heel soms is er een storing in ons magazijn of in het magazijn van onze partners. We doen er alles aan om storingen zo snel mogelijk op te lossen zodat we alsnog kunnen uitleveren

Is het mogelijk mijn pakket te volgen?

Zodra het pakket is aangeboden bij de verzender ontvang je via de mail een Track&Trace code. Het is ook mogelijk de status van jouw pakket volgen via de Track&Trace button op onze website. Je kunt in een oogopslag zien waar het pakket zich bevindt en wanneer de bestelling wordt bezorgd. Was je niet thuis, dan kan het zijn dat het pakket wellicht bij de buren is afgeleverd.

Kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact met onze klantenservice op te nemen zodat wij je hierbij kunnen helpen en ondersteunen.

Hoe kan ik een product retourneren?

Retourneren is bij Muntex heel eenvoudig als je de onderstaande stappen volgt:

1 | Meld het pakket retour aan op onze website
Artikelen kunnen binnen 30 dagen kosteloos geretourneerd worden als ze worden aangemeld via de website. Selecteer het artikel dat geretourneerd moet worden, geef de retoureden op en print het label uit.

2 | Pak het retour netjes in
Artikelen dienen geretourneerd te worden in de originele verpakking. De sticker met de barcode van het artikel dient goed zichtbaar te zijn zodat we het retour goed kunnen verwerken. Verder dient het pakket goed te zijn dicht getaped zodat losse onderdelen niet kwijt raken tijdens het verzenden.

Plak het retourlabel op het pakket en het pakket is klaar voor verzending!

3 | Lever het pakket in bij een van de geselecteerde pakketpunten
Is het pakket netjes ingepakt en beschikt het over een goed zichtbaar retourlabel, dan is het pakket klaar om geretourneerd te worden bij een van de geselecteerde pakketpunten. Kijk goed naar de verzender en zoek een pakketpunt bij jou in de buurt.

We raden je aan om het verzendbewijs goed te bewaren. Mocht er iets mis gaan met de verzending of het pakket kwijt raken dan kun jij altijd aantonen dat het pakket daadwerkelijk is geretourneerd.

Let op: producten die door een vervoerder zijn afgeleverd die gespecialiseerd is in zwaar vervoer (lees: tuinsets e.d.) en geretourneerd dienen te worden, moeten via de klantenservice worden aangemeld. Je kunt de klantenservice hiervoor bellen of mailen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Is het artikel toch niet wat je voor ogen had en wil je het graag retourneren, dan kan dat binnen 30 dagen. De 30 dagen bedenktijd gaan in als je het pakket hebt ontvangen, hieronder de voorwaarden:

. Alle artikelen kunnen geretourneerd worden mits deze onbeschadigd zijn en in originele staat aan ons worden geretourneerd. Gebruikte artikelen kunnen helaas niet worden geaccepteerd
. Is het artikel beschadigd bij aankomst, dan dient hier direct melding van gemaakt te worden bij de klantenservice. De klantenservice zal dan samen met jou naar een passende oplossing zoeken
. Het artikel dient in de originele verpakking te worden geretourneerd en goed te worden dicht getaped zodat losse onderdelen niet kwijt kunnen raken tijdens het verzenden
. Het retourlabel dient goed zichtbaar te zijn om het retour snel te kunnen verwerken

Ik heb besteld via Bol.com of Amazon, hoe kan ik mijn pakket retourneren?

Bestellingen die via bol.com / Amazon zijn geplaatst dienen via het retour proces van de betreffende partner te verlopen. Heb je hier vragen over, dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

Is retourneren geheel kosteloos?

Als je het pakket via onze website retour aanmeld en volgens de regels van Muntex retourneert, dan is retourneren inderdaad kosteloos. Wil je een pakket liever op jouw eigen manier retourneren, dan kan dat zeker, maar dan zijn de kosten geheel voor eigen rekening.

Wat is de status van mijn retour?

Als je een retourmelding hebt aangemaakt en deze hebt ingeleverd bij een pakketpunt, kun je het pakket volgen via de track&trace code. De actuele status van het pakket is dus op de voet te volgen.

Wanneer wordt mijn retour verwerkt?

Wij streven ernaar retourmeldingen zo snel mogelijk te verwerken. Normaalgesproken is dit nagenoeg altijd haalbaar binnen 5 werkdagen vanaf het moment van binnenkomst. Het kan zijn dat het soms iets langer kan duren doordat het pakket beschadigd is, de gegevens niet leesbaar zijn of het pakket kwijt is geraakt tijdens de verzending.

Is dit volgens jou het geval? Aarzel dan niet om contact met onze klantenservice op te nemen zodat wij snel kunnen onderzoeken wat er mis is gegaan.

Wanneer kan ik de terugbetaling ontvangen van mijn retourzending?

We doen ons best om retourmeldingen zo snel mogelijk te verwerken. Is het retour verwerkt, dan kun je de terugbetaling vaak binnen 3-5 werkdagen op de rekening verwachten.

Waarom krijg ik een betalingsherinnering van mijn retour?

Heb je gekozen voor achteraf betalen, heb je een pakket geretourneerd, maar ontvang je nog wel een betalingsherinnering? Maak je geen zorgen! Het verwerken van een retour duurt gemiddeld 5 werkdagen dus het kan zijn dat jouw retour nog niet is verwerkt. De betalingsherinnering kun je in dit geval negeren.

Heb ik herroepingsrecht?

Iedereen heeft het recht om een bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Je krijgt in dit geval het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via info@muntex.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Ik heb me bedacht, kan ik mijn bestelling annuleren?

Mocht je een bestelling willen annuleren dan kan dat mits de bestelling nog niet is verzonden. Ga naar je account en annuleer de order die je wenst te annuleren.

Lukt het niet meer om de bestelling te annuleren, geen paniek! Binnen 30 dagen kun je altijd het product kosteloos annuleren mits je voldoet aan de retourvoorwaarden.

Hoe kan ik betalen?

Bij het afrekening kun je op onze website kiezen uit meerdere betaalmogelijkheden:

1 | IDEAL
De veiligste en snelste betaalmethode is en blijft betalen met IDEAL. Bij het afrekenen selecteer je de bank, word je doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van jouw internetbankieren en staat de betaalopdracht voor je klaar. Een kind kan de was doen!

2 | Creditcard
Onze website accepteert ook betalingen met Maestro, Visa en Mastercard. Naam, kaartnummer, vervaldatum en de CVC code (driecijferige verificatiecode op de achterkant van de creditkaart) dienen te worden ingevuld om betalingen met de creditkaart te kunnen voldoen.

3 | Betalen bij afhalen
We beschikken op dit moment niet over een winkel, maar het is wel mogelijk om een bestelling te kunnen afhalen in ons magazijn. We vragen je dit vooraf aan te geven bij onze klantenservice, zodat we het product voor jou apart kunnen leggen. Neem het bedrag gepast mee, zodat je de bestelling direct mee kunt nemen. Let wel op, winkelen in ons magazijn is helaas niet mogelijk, wie weet in de toekomst!

4 | Achteraf betalen met Klarna
Koop nu en betaal achteraf! Tijdens het afrekenen vul je de persoonsgegevens in en kies je voor de optie ‘Betaal later’ om de bestelling af te ronden.

Hoe weet ik of mijn betaling goed is doorgekomen?

Betaal je met IDEAL dan zal de betaling direct worden verwerkt en is dat terug te zien in de internetbankieren app van jouw bank.

Voor een betaling met de creditcard duurt dit helaas soms wat langer. Mocht je diezelfde dag een Track&Trace code ontvangen van de vervoerder, dan kun je er vrijwel van uitgaan dat de betaling is gelukt en de bestelling is verwerkt.

Ik maak gebruik van achteraf betalen, hoe betaal ik mijn artikelen?

Maak je gebruik van achteraf betalen dan vragen wij je de volledige factuur te betalen binnen 14 dagen via Klarna. We zullen je tevens helpen herinneren zodat je niet vergeet de betaling te voldoen.

Kan ik een factuur ontvangen van mijn bestelling?

Dat kan zeker! Schroom niet, mail onze klantenservice en je hebt binnen een werkdag een factuur in jouw mailbox!

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

De algemene voorwaarden zijn te vinden onder het kopje “Algemene voorwaarden” op onze website of in de bijgevoegde link.

Hoe meld ik een bezorgklacht?

Is de bezorger te laat of heeft hij/zij zich niet aan de afspraak gehouden en wil je graag een klacht indienen? Wat vervelend om te horen, onze oprechte excuses!

Als je dit aan ons doorgeeft via de klantenservice kunnen wij hierover een klacht indienen en erachter komen wat hier precies de reden van is. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur.