rating_image

4.2/5 uit 31 reviews op Google

 • Tot 30 dagen gratis retourneren
 • Super snelle levering!
 • Minimaal 1 jaar garantie op al onze producten!
 • Home
 • Nieuws
 • Hoe dumbbells kiezen voor thuisoefeningen?

Trainen met haltersvoor wie wordt het aanbevolen

Halters zijn een van de basistrainingsinstrumenten . Ze zijn, net als kettlebells , in elke sportschool en fitnessruimte te vinden . Door hun universele karakter kunnen dumbbells door vrijwel iedereen worden gebruikt (zolang er geen medische contra-indicaties zijn), ongeacht geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. Met krachttraining kunt u de spieren van het hele lichaam ontwikkelen, uw stofwisseling versnellen en uw figuur vormgeven. Krachttraining is een manier om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te vergroten, de billen te verstevigen, buikspieren op te bouwen en de conditie van het lichaam te verbeteren. Oefeningen met halters kunnen worden uitgevoerd als hoofdbestanddeel van een trainingsplan of alleen ter ondersteuning van de training van andere sporten, zoals hardlopen of zwemmen. Als je doel een uitgebreide krachttraining is, heb je ook stangen, halters, klemmen en bitumineuze gewichten nodig.

Soorten halters voor oefening

Door de verscheidenheid aan vormen en gewichten van dumbbells kunt u de apparaten aanpassen aan het voortgangsniveau van de trainende persoon. Het type halter moet worden geselecteerd op basis van uw huidige krachtmogelijkheden en doelen. Voordat we uitleggen hoe je dumbbells kiest voor thuisoefeningen, zullen we eerst de vraag beantwoorden welke soorten dumbbells er zijn.

  Volledige dumbbells, ook wel vaste dumbbells genoemd : bestaan ??uit een staaf gecombineerd met gewichten. Ze hebben een vast gewicht en de belasting kan niet worden verhoogd of verlaagd.

   Vaste dumbbells zijn bijvoorbeeld handig tijdens fitnessoefeningen en wanneer ze slechts een aanvulling zijn op de training. Bij gebruik hoef je niet bang te zijn dat de plaat wegglijdt en de vloer beschadigt.

    Opvouwbare dumbbells, ook wel verstelbare dumbbells genoemd : bestaan ??uit een stang en uitneembare platen. Hun gewicht kan worden aangepast - de belasting kan worden verminderd of verhoogd.

     Opvouwbare dumbbells zijn perfect voor mensen die van plan zijn de intensiteit van hun oefeningen in de loop van de tijd te verhogen. Ook thuis waar meer dan één persoon traint, zullen ze een goede oplossing zijn.

      Kettlebell dumbbells : verschillen qua uiterlijk van volledige en opvouwbare dumbbells. Ze lijken op een kanonskogel met een handvat. Kettlebells hebben een verschoven zwaartepunt, waardoor verschillende spiergroepen kunnen worden gebruikt.

      Halters kunnen ook worden onderverdeeld op basis van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt . Je vindt dumbbells van gietijzer, bitumen, vinyl, beton, chroom en rubber. Elk materiaal heeft iets andere eigenschappen. Bitumineuze halters zijn erg populair , vooral onder mensen die hun avontuur beginnen met krachttraining. Ook voor beginners zijn gietijzeren dumbbells aan te raden . Als u fitnesstraining plant, zijn vinyl- en rubberen dumbbells met een gewicht van 1,5-5 kg ??de beste optie. Je kunt ze gebruiken om dynamische bewegingen uit te voeren, afgestemd op jouw oefeningen. Voor oefeningen gericht op het vergroten van kracht en spiermassa heb je bitumineuze of gietijzeren halters nodig.

Hoe kies je het juiste haltergewicht?

Het gewicht van de halters moet individueel worden gekozen, afhankelijk van de behoeften van de trainingspersoon. Meestal wordt aanbevolen om te beginnen met trainen met halters met een lage belasting van 3-5 kg. Hierdoor kun je wennen aan het gewicht van de dumbbells en kun je je spieren aan het werk laten wennen. Onthoud: beginnen met zware gewichten kan letsel tot gevolg hebben! Probeer eerst dumbbells door een tiental herhalingen van een eenvoudige oefening uit te voeren, zoals armkrullen . Als u het gewicht niet voelt, verhoog het dan. Ook het gewicht van de dumbbells wordt aangepast aan het type training. Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, voert u meer herhalingen uit, maar met lichtere halters. Als je de spierkracht wilt vergroten, zijn minder herhalingen, maar met zwaardere dumbbells, voldoende. Bovendien wordt het gewicht van de halters geselecteerd op basis van de spiergroep die wordt getraind. Lichtere dumbbells zijn geschikt voor het trainen van biceps, triceps en deltaspieren . Met zwaardere gewichten kun je grote spiergroepen trainen, waaronder de rug en borst.

Bestel de beste fitnessgewichten gemakkelijk en snel bij Muntex.nl