rating_image

4.2/5 uit 31 reviews op Google

  • Tot 30 dagen gratis retourneren
  • Super snelle levering!
  • Minimaal 1 jaar garantie op al onze producten!
  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeelden van oefeningen met een oefenbal tijdens de zwangerschap

Oefenbal tijdens de zwangerschapwelke moet je kiezen?

Alle vrouwen die geen contra-indicaties hebben voor lichamelijke activiteit tijdens de zwangerschap, wordt aangeraden om met een bal te oefenen. Ballessen worden georganiseerd door prenatale scholen, maar je kunt ook zelfstandig thuis sporten. Kies je voor de laatste optie, dan heb je een geschikte oefenbal nodig. Oefenballen zijn in verschillende maten op de markt verkrijgbaar. Het principe van balselectie is eenvoudig: individuele balmodellen zijn bedoeld voor een specifieke hoogte. Een bal met een diameter van 55 cm is bedoeld voor mensen kleiner dan 165 cm. Als je 166-175 cm lang bent, koop dan een bal met een diameter van 65 cm. Voor nog langere mensen zijn ballen met een diameter van 75-85 cm aan te raden.

Hoe gebruik je een oefenbal tijdens de zwangerschap?

Je kunt de oefenbal gebruiken voor zowel sporten als actief zitten. Door een gewone stoel te vervangen door een bal, activeer je meer spieren en zorg je voor een goede lichaamshouding. Oefeningen op de bal kunnen in elk trimester van de zwangerschap worden uitgevoerd, op voorwaarde dat ze goed worden geselecteerd . Raadpleeg uw zwangerschapsarts voordat u met sporten begint, om er zeker van te zijn dat u geen contra-indicaties heeft. In het eerste trimester van de zwangerschap moet een vrouw zich concentreren op het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het behouden van een goede lichaamshouding. De training moet matig intens zijn. Zitoefeningen worden in de eerste plaats aanbevolen, omdat ze de lage rugpijn in een later stadium van de zwangerschap helpen verminderen. Oefeningen op de bal verbeteren uw evenwicht en bereiden uw lichaam voor op toekomstige belastingen . In het tweede en derde trimester van de zwangerschap wordt ontspanningstraining aanbevolen voor vrouwen. Oefeningen op de bal moeten de diepe bekkenspieren versterken, de werking van het middenrif verbeteren en de bloedtoevoer naar de organen vergroten. Zijn oefeningen op de bal veilig? Een standaardbal is bestand tegen een belasting van maximaal 130-150 kg, dus er is geen angst dat hij breekt. Zwaarlijvige mensen moeten echter ballen gebruiken met een maximale belasting van 300 kg. Het is belangrijk dat de opgeblazen bal elastisch maar niet strak is, zodat de interne druk voldoende is.

Voorbeelden van oefeningen met de bal

Draag tijdens het trainen tijdens de zwangerschap comfortabele kleding, kies een goede plek om te sporten, spreid een oefenmat uit en zorg dat je altijd water bij de hand hebt. Luister tijdens het sporten naar uw lichaam - forceer uzelf niet, neem pauzes wanneer u daar behoefte aan heeft. Pas het tempo van de oefeningen aan uw huidige mogelijkheden aan. Als u een oefening niet kunt doen, sla deze dan over en forceer deze niet. Elke oefening met de bal moet worden voorafgegaan door een korte warming-up. Hier zijn enkele voorbeelden van oefeningen met een bal tijdens de zwangerschap:

Bestel uw oefenballen gemakkelijk en snel bij Muntex.nl!